Πρόσωπα και Ιστορίες της Λαυρεωτικής: Ένα ψηφιακό πρόγραμμα για σένα!

bbem-diageneako-programma

Το ‘χεις με τα ψηφιακά μέσα; Σε ενδιαφέρει το video editing; Θέλεις να σχεδιάσεις τη δική σου έκθεση;

Το νέο διαγενεακό πρόγραμμα του ΒΒΕΜ ξεκινά με πολλές δραστηριότητες, οι οποίες θα μας φέρουν σε επαφή με τη συναρπαστική ιστορία της Λαυρεωτικής μέσα από τις αφηγήσεις των παλιών εργαζόμενων της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου (ΓΕΜΛ).

Μαζί θα φτιάξουμε μία ομάδα ψηφιακής παραγωγής και θα συγκεντρώσουμε πλούσιο πολυμεσικό υλικό πραγματοποιώντας συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Μέσα από τις μνήμες τους, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τη βιομηχανική ιστορία του τόπου, αλλά και να αλληλεπιδράσουμε με ανθρώπους που βλέπουν τον κόσμο με διαφορετική ματιά.

Στόχος του προγράμματος είναι να εξερευνήσουμε την προφορική ιστορία της Λαυρεωτικής, και με τη βοήθεια ψηφιακών εφαρμογών να επεξεργαστούμε το κείμενο, την εικόνα και το βίντεο. Η τελική μορφή του project θα αποτελεί δική σου επιλογή! Θα είναι μια σύντομη ταινία; Mια ψηφιακή έκθεση;  Ένα digital scrapbook; Μέσα από στο εργαστήριο θα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ενδιαφέρουσες ερευνητικές μεθόδους, να εξοικειωθούμε με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να αναδείξουμε τις ιστορίες μας με διαδραστικό τρόπο.

Το πρόγραμμα θα λαμβάνει χώρα στο μουσείο κάθε Σάββατο στις 16:00-18:00.

Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος 2022

Διάρκεια: 3 μήνες

Κόστος συμμετοχής: 10€ (τον μήνα)

Είσαι 12-15 ετών; Επικοινώνησε μαζί μας για να δηλώσεις συμμετοχή.

Email: [email protected]

Τηλ: 22920 25575

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και οι κανόνες υγιεινής για τον ιό COVID-19.

[Το Διαγενεακό Πρόγραμμα διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου “Μνήμες από πέτρα και μέταλλο”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.