ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ: ΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ: Πρόγραμμα για ομάδες ενηλίκων Εκτύπωση E-mail
 

Η Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου, μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του τόπου μας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1875 και έκλεισε τις πύλες της το 1989. Οι αναπαλαιωμένες, στο μεγαλύτερο μέρος τους κτιριακές εγκαταστάσεις της Εταιρείας, αποτελούν σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βιομηχανικής αρχαιολογίας στην Ελλάδα και διεθνώς. Ακόμα πιο σημαντικό όμως γεγονός είναι ότι κάποιοι άνθρωποι που δούλεψαν στην Εταιρεία αποτελούν σήμερα ζωντανές πηγές έρευνας, για τη σύνθεση της ιστορίας του Νεώτερου Μεταλλευτικού Λαυρίου.

recallΤο Βιοτεχνικό – Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο γνωρίζοντας ότι η προφορική και η υλική μαρτυρία συμβάλλει στη διαμόρφωση της ιστορίας, σχεδίασε ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Ανάκληση Αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου».

Στο Πρόγραμμα αυτό οι συμμετέχοντες, με τη μέθοδο του ιστορικού, έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν στοιχεία για τη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου, αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα από το χώρο και τις συλλογές του Μουσείου, όσο και από τους ίδιους τους πρώην εργαζόμενους που λειτουργούν ως ζωντανές πηγές.

Οι πρώην εργαζόμενοι μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις αναμνήσεις τους, από την περίοδο εργασίας τους στην Εταιρεία, ενώ ο ίδιος ο χώρος, ανενεργός πλέον σήμερα, ζωντανεύει και δίνει νόημα στις αφηγήσεις των παλαιών εργαζομένων. Οι συμμετέχοντες έτσι έχουν μία μοναδική ευκαιρία συνδιαλλαγής με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, παίρνοντας συνέντευξη από αυτούς  και συνδυάζοντας τα στοιχεία που ανακαλύπτουν, με το χώρο (με όποιο μέσο επιλέξουν, έντυπο, οπτικοακουστικό, ψηφιακό κ.ά.).

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ανάκληση Αναμνήσεων» υλοποιείται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους της παλιάς Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου από Ερμηνευτή του Μουσείου.

Χώρος διεξαγωγής Προγράμματος: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π. (παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου)
 
Δείτε φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ανάκληση Αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου" στη φωτοθήκη της ιστοσελίδας μας.

Διάρκεια Προγράμματος: 1 ώρα και 30 λεπτά

Κόστος Συμμετοχής: 5 € το άτομο

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά 9:00 – 13:00 στο τηλέφωνο 2292025575 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , στην έδρα του Μουσείου που βρίσκεται στη Λεωφ. Λαυρίου 1, (Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο, Κτίριο Χημείου, Τμήμα Παγοποιείου) στο Λαύριο.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com