ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ... ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ: Πρόγραμμα για ομάδες ενηλίκων Εκτύπωση E-mail
Προγράμματα

Η Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου (ΓΕΜΛ), μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του τόπου μας, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1875 και έκλεισε τις πύλες της το 1989. Οι αναπαλαιωμένες, στο μεγαλύτερο μέρος τους, κτιριακές εγκαταστάσεις της ΓΕΜΛ αποτελούν σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βιομηχανικής αρχαιολογίας στην Ελλάδα και διεθνώς. Το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο αναγνωρίζοντας την αξία της ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας συνεργάζεται, από το 2003, με πρώην εργαζόμενους της ΓΕΜΛ και προσφέρει στο κοινό ποικίλα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λες κι ήταν χθες ... στη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου» απευθύνεται και σε ομάδες ενηλίκων που θέλουν μία σύντομη και ουσιαστική γνωριμία με την παλιά ΓΕΜΛ. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους της πρώην ΓΕΜΛ και να γνωρίσουν την ιστορία της μέσα από τη ματιά ενός πρώην εργαζόμενου. Πρόκειται για ένα διαφορετικό περίπατο στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π., ζωντανό και μοναδικό, περίπατο που ξυπνάει αναμνήσεις και συναισθήματα μιας άλλης εποχής φέρνοντας σε δημιουργική συνδιαλλαγή επισκέπτες και πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λες κι ήταν χθες ... στη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου» υλοποιείται από Ερμηνευτή του Μουσείου και σε συνεργασία με πρώην εργαζόμενο της ΓΕΜΛ.

Χώρος διεξαγωγής Προγράμματος: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π. (παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου)
 
Διάρκεια Προγράμματος: 45 λεπτά

Κόστος Συμμετοχής: 3 € το άτομο

Προτείνεται στους συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα για την περιήγηση. Παροτρύνεται η χρήση οπτικοακουστικών μέσων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά 9:00 – 13:00 στο τηλέφωνο 2292025575 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , στην έδρα του Μουσείου που βρίσκεται στη Λεωφ. Λαυρίου 1, (Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο, Κτίριο Χημείου, Τμήμα Παγοποιείου) στο Λαύριο.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com