ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γιορτάζω στο Μουσείο Εκτύπωση E-mail

Το Εορταστικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γενεθλίων ή Ονομαστικής Εορτής «Γιορτάζω στο Μουσείο» διαρκεί συνολικά 3 ώρες και περιλαμβάνει τα παρακάτω:

giftsmallΥποδοχή προσκεκλημένων - Κατασκευή Κάρτας για τον εορτάζοντα

Ο ερμηνευτής στην υποδοχή δέχεται τους προσκεκλημένους στο χώρο, ντυμένος ως εργάτης του εργοστασίου (πρώην Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου) και μαζί τους κατασκευάζει μια μεγάλη εορταστική κάρτα.

Παρασκευή τούρτας γενεθλίων ή γλυκών

Η ιδέα είναι οι προσκεκλημένοι να παρασκευάσουν τούρτα ή γλυκά για τον εορτάζοντα. Η τούρτα (ή το γλυκό) που θα φτιαχτεί (με απλά υλικά και συγκεκριμένες οδηγίες) μπορεί να έχει πολλά χρώματα (π.χ. όσα και τα χρόνια του εορτάζοντος ή κάποια από τα αγαπημένα του χρώματα). Τα χρώματα, για το Μουσείο, συνδέονται με αντίστοιχα σε αριθμό ορυκτά της Λαυρεωτικής, τα οποία έχουν τα χρώματα αυτά, γεγονός που γίνεται κατανοητό μέσα από ένα παιχνίδι έρευνας στο χώρο.

Κατασκευή αναμνηστικών δώρων

Οι συμμετέχοντες για να θυμούνται τη συμμετοχή τους στα γενέθλια / γιορτή και την επίσκεψη τους στο Μουσείο, μπορούν να κατασκευάσουν αναμνηστικά δώρα που θα πάρουν μαζί τους.
α. Μια ιδέα για δώρο είναι ενδεικτικά για μικρές ηλικίες η κατασκευή Ενυδρείου. Η σύνδεση του ενυδρείου με το Μουσείο προκύπτει μέσα από τα βαρίδια ψαρέματος από μόλυβδο, τα οποία χρησιμοποιούνται στο ενυδρείο. Ο μόλυβδος ήταν προϊόν της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμμετέχοντες τον ανακαλύπτουν γνωρίζοντας μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου τη διαδικασία παραγωγής του ενώ στις μικρότερες ηλικίες παίρνουν μέρος τα ίδια τα παιδιά, στη διαδικασία παραγωγής του, στο αντίστοιχο έκθεμα του Μουσείου.
wishsmallβ. Μια άλλη ιδέα για δώρο είναι η κατασκευή κοσμήματος Στη δραστηριότητα αυτή οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν ένα αναμνηστικό δώρο για την επίσκεψη τους στο Μουσείο π.χ. ένα κρεμαστό στολίδι, χρησιμοποιώντας προϊόντα της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου όπως χαλκός, ασήμι ή κομμάτι ορυκτού από τη Λαυρεωτική γη. Καταλήγουν στην κατασκευή, αφού έχει προηγηθεί παιχνίδι έρευνας στο χώρο, ώστε να ανακαλύψουν πώς συνδέονται τα υλικά με την ιστορία της Λαυρεωτικής.

Σβήνουμε τα κεράκια των γενεθλίων - Κόβουμε και μοιράζουμε τα γλυκά - τούρτα - κέρασμα.

Μετά το μοίρασμα των γλυκών/τούρτας θα υπάρχει χρόνος για όλους τους παρευρισκομένους να χορέψουν – αν το επιθυμούν – όπως συνηθίζονταν στους χορούς που διοργάνωνε η Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου για τους εργαζομένους.

Το Μουσείο δίνει αναμνηστικό δώρο στον εορτάζοντα.

Οι δραστηριότητες και η προσέγγιση του ερμηνευτή προσαρμόζονται ανάλογα με τις ηλικίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά 9:00 – 13:00 στο τηλέφωνο 2292025575 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , στην έδρα του Μουσείου που βρίσκεται στη Λεωφ. Λαυρίου 1, (Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο, Κτίριο Χημείου, Τμήμα Παγοποιείου) στο Λαύριο.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com