Δέηση Αγίας Βαρβάρας 2019 Εκτύπωση E-mail

2019StBarbara.jpgΤο Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, που λειτουργεί με την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου Λαυρεωτικής και του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 την καθιερωμένη δέηση για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των Μεταλλωρύχων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Πατρός Κωνσταντίνου από τον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, και Πατρός Κωνσταντίνου από τον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

Από νωρίς το πρωί, στην είσοδο της στοάς που βρίσκεται στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου άρχισαν να συγκεντρώνονται πρώην εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου. Στις 12:00 μ.μ. τελέστηκε η δέηση μπροστά στη μικρή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, που πρώην εργαζόμενοι της Γ.Ε.Μ.Λ. είχαν τοποθετήσει στο βράχο κοντά στην είσοδο της στοάς. Ακολούθησε, στην αίθουσα του Φαρμακείου, εντός του ΤΠΠΛ, γιορτινό τραπέζι με σπιτικά εδέσματα ενώ προσφέρθηκαν και οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Έτσι οι πρώην εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου ξανάζησαν συγκινημένοι, στιγμές από την εορταστική εκδήλωση που διοργάνωνε, κάθε τέτοια μέρα, η Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου, φέρνοντας στη μνήμη τους και όλους εκείνους τους συναδέλφους τους που δεν είναι πλέον κοντά τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Ιωάννης Αδάμης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Λαυρεωτικής και Αντιπρόεδρος της ένωσης ΠΟΑΣΥ κ. Βαγγέλης Μπούζας, ο Διευθυντής του ΤΠΠΛ κ. Ασημάκης Χαδουμέλλης ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της ΕΑΔΙΠ-ΕΜΠ Καθηγητή κ. Δημητρίου Καλιαμπάκου. Από το Σύλλογο Μεταλλωρύχων ο κ. Ευστάθιος Βούζας και οι κ. Αντώνης Μώρογλου και Αθανάσιος Ρουμπάνης από το Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης των Λαών Λαύριο – Αλέξινατς, η Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Βάσω Κιούση. Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως και από άλλους τοπικούς συλλόγους και φορείς της Λαυρεωτικής.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους Συνεργάτες, Φίλους, Υποστηρικτές και Εθελοντές του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου που στήριξαν για άλλη μια φορά τη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com