Η ταυτότητα του ΒΒΕΜ Εκτύπωση E-mail


Η αποστολή του

Το Βιοτεχνικό - Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο υπάρχει για να βοηθάει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύπτουν με βιωματικό τρόπο, τη βιοτεχνική και βιομηχανική ιστορία της χώρας.


Ποιο είναι το ΒΒΕΜ

Το ΒΒΕΜ, με έδρα το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, είναι μια αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία με χαρακτήρα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό.


Πότε και πώς ξεκίνησε

Το Μουσείο δημιουργήθηκε το 2003, με την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου Λαυρεωτικής, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, της Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, καθώς και των Μουσείων και ευρύτερα Μουσειακών Χώρων της περιοχής.


Ποιο είναι το έργο του

Έργο του είναι να συλλέγει υλικό, να διαφυλάττει, να ερευνά και να εκθέτει, με στόχο την εκπαίδευση, σε ό,τι αφορά τη βιοτεχνική, βιομηχανική ιστορία της περιοχής και κατ’ επέκταση μέσα απ’ αυτήν την τεχνολογική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της χώρας.


Πού απευθύνεται

Το ΒΒΕΜ βασίζεται σε σύγχρονες αναγνωρισμένες παιδαγωγικές θεωρίες και προσφέρει πολύπλευρη βιωματική εκπαίδευση και ψυχαγωγία σε ενήλικες, νέους και παιδιά. Απευθύνεται σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στην οικογένεια.


Ποιες είναι οι δραστηριότητές του

Το Μουσείο αποτελεί ένα ζωντανό εργαστήρι που καλύπτει όλη την περιοχή της Λαυρεωτικής, όπου υπάρχουν διάσπαρτα μνημεία τα οποία συνδέονται με την ιστορία, αποτελώντας σταθμούς της εκπαιδευτικής διαδρομής του. Έχει ήδη αναπτύξει και συνεχώς εξελίσσει για δέκατη έβδομη συνεχή σχολική χρονιά, μια σειρά Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων τα οποία υλοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία. Τη λειτουργία των Προγραμμάτων του, υποστηρίζουν εκτός από τα Εκθέματα των μουσείων, οι Συλλογές του ΒΒΕΜ καθώς και το κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό του. Το ΒΒΕΜ συνεργάζεται στενά τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς φορείς. Έχει αναπτύξει συνεργασίες με μουσεία, σχολεία, πανεπιστήμια, δήμους, ιδρύματα, πολιτιστικούς συλλόγους, εταιρείες, βιομηχανίες, βιοτεχνίες κ.ά. σε διάφορα επίπεδα.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εξωσχολικές Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες κατόπιν συνεννόησης (π.χ. κατασκηνώσεις, ομάδες οδηγισμού και προσκόπων κ.τ.λ.)

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για Οικογένειες π.χ Φεστιβάλ Θορίκια, Καλοκαιρινό πρόγραμμα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ομάδες ενηλίκων (συλλόγους, Κ.ΑΠ.Η., εταιρείες κ.τ.λ.)

Εορταστικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα (Γιορτή Αγίας Βαρβάρας-προστάτιδας των Μεταλλωρύχων, Χριστουγεννιάτικη γιορτή: Το εργαστήριο του Αϊ Βασίλη, Πασχαλινή Εκδήλωση, Κατασκευή Χαρταετού -Αποκριάτικη εκδήλωση, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου)

Ειδικά Εκπαιδευτικά προγράμματα για να γενέθλια παιδιών και εταιρειών

Σεμινάρια Ενηλίκων με θέμα την Εκπαίδευση στα Μουσεία

Συμβουλευτικά Προγράμματα για Άλλα Μουσεία

Διεπιστημονικές Συνεργασίες με άλλους φορείς

Χώρος Προσχολικής Αγωγής

Ανακύκλωση

Βιβλιοθήκη με Δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο


Με τη βοήθεια και την υποστήριξη του κοινού του, το Μουσείο αναπτύσσεται διαρκώς με στόχο την επέκταση των λειτουργιών και των υπηρεσιών του.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com