Τεχνοκυψέλη 2019-2020 Εκτύπωση E-mail

Η Ώρα της Τεχνοκυψέλης!

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, στις 11:00 π.μ., ξεκινάμε και σας περιμένουμε όλους!

Η Τεχνοκυψέλη μας είναι μια παρέα που αγαπά το παιχνίδι, την εξερεύνηση και τη δημιουργία!

2019TechnoPosterΜε αφορμή θέματα από την καθημερινή ζωή και τον κόσμο που μας περιβάλλει, προσεγγίζουμε τα διάφορα μέσα (κείμενο, μουσική, εικόνα, κινούμενη εικόνα, αντικείμενο) τόσο ως «πρώτη ύλη» όσο και ως «προϊόν», και βιώνουμε το παιχνίδι, την αναζήτηση, την παρατήρηση, τον πειραματισμό, το πρόβλημα και τη λύση του, ως τρόπους αλληλεπίδρασης με το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον μας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά ότι στην Τεχνοκυψέλη γινόμαστε πρωταγωνιστές της ζωής: καλλιτέχνες και ηθοποιοί, εξερευνητές και ιστορικοί, επιστήμονες και μηχανικοί, τεχνίτες και εργάτες, και βέβαια παιδιά με άποψη για τα πάντα και πολλή όρεξη για δράση!

Προγραμματισμός

Διάρκεια: 8 μήνες (Οκτώβριος 2019 - Μάιος 2020) | Έναρξη: 5/10/2019

Ημέρα και ώρα: Σάββατο, 11:00-13:00 (στους χώρους του ΒΒΕΜ, εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου)

Μηνιαίο τίμημα συμμετοχής: 20,00 € (για αδέρφια: 15,00 €)

Λειτουργούν παράλληλα 3 ηλικιακές ομάδες (με 10-15 παιδιά): ΤεχνοΖιζάνια (4-5 ετών), ΤεχνοΣπινθήρες (6-7 ετών), ΤεχνοΣτρόβιλοι (8-11 ετών) (Σε περίπτωση αυξημένης συμμετοχής ή/και ζήτησης για διαφορετική ημέρα/ώρα, ενδέχεται να λειτουργήσουν πρόσθετες ομάδες.)

Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες βασίζονται στο τρίπτυχο «παιχνίδι-εξερεύνηση-δημιουργία» και είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους. Τη λειτουργία των ομάδων και τα προγράμματα δραστηριοτήτων υποστηρίζουν υπεύθυνοι της παιδαγωγικής ομάδας του ΒΒΕΜ, με κατάρτιση στις μουσειακές εκπαιδευτικές πρακτικές. Κάθε ηλικιακή ομάδα συμμετέχει σε πρόγραμμα ανανεωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται οι ίδιες δραστηριότητες για τα ίδια παιδιά. Τα προγράμματα δραστηριοτήτων προσεγγίζουν θέματα από την καθημερινή ζωή και τον κόσμο που μας περιβάλλει, μέσα από το παιχνίδι, την κατασκευή, τις τέχνες, την αφήγηση, το θέατρο, την επιστήμη και την τεχνολογία.

(Το ΒΒΕΜ διαθέτει φαρμακείο και προσωπικό με γνώση πρώτων βοηθειών, ενώ λειτουργεί σύμφωνα με προδιαγραφές και διαδικασίες που ελέγχονται από τον υπεύθυνο μηχανικό ασφαλείας.)

- Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 22920 25575 ή στο 6973 966199.

Κατεβάστε και συμπληρώστε χειρόγραφα τη δήλωση συμμετοχής και επιστρέψτε την με φαξ στο 22920 69178, προκειμένου να κατοχυρωθεί η συμμετοχή σας.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com