Αποκριάτικο ξεφάντωμα για τα παιδιά… σαν τον παλιό καλό καιρό στο Λαύριο Εκτύπωση E-mail

2017apokriesΟ Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο πραγματοποίησε με επιτυχία αποκριάτικη εκδήλωση, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 στο Μηχανουργείο της παλιάς Ελληνικής Εταιρείας, στο κέντρο του Λαυρίου.

Μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν αποκριάτικες μάσκες, γλυκίσματα, κατασκεύασαν διακοσμητικούς Χαρταετούς, χόρεψαν γύρω από το παραδοσιακό Γαϊτανάκι αναβιώνοντας με τον τρόπο αυτό το ξεχωριστό λαϊκό δρώμενο! Τέλος, τα παιδιά διασκέδασαν και χόρεψαν με τη βοήθεια της δασκάλας χορού κ. Μαρίας Κρητικού από το εργαστήρι Χορού-Κίνησης & Δημιουργίας «Χοροκίνηση» ξαναζωντανεύοντας τον παιδικό χορό της «ΕΥΤΕΡΠΗΣ» όπως τον παλιό καλό καιρό. Τίποτα δεν ήταν αρκετό να σταματήσει το γλέντι ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής διακοπής ρεύματος, ο κόσμος συνέχισε απτόητος τις κατασκευές και το χορό με τη μουσική υπόκρουση ενός πιάνου που ο κ. Δημήτρης Τσίχλης είχε την έμπνευση να παίξει και κατενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Το Β.Β.Ε.Μ. ευχαριστεί θερμά: το Δήμο Λαυρεωτικής, το ΝΠΔΔ Θορικός και ιδιαιτέρως την κ. Αλίκη Σπύρου, πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής για την παρουσία της και την αμέριστη συμπαράστασή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσής μας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Φίλοι κι Υποστηρικτές του Β.Β.Ε.Μ. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες την ημέρα της εκδήλωσης κ. Λίνα Λουκά, κ. Ώντρη Ρόκου, κ. Σταματίνα Κόκκορη, κ. Δημήτρη Ρεμπή, τον κ. Ιωάννη Συρίγο του Νικολάου & τον κ. Χάρη Ανανιάδη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα μας στο Facebook.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com