Θορίκια 2016 Εκτύπωση E-mail

Το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, που λειτουργεί με την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου Λαυρεωτικής & του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του ΕΜΠ, συμμετείχε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λαυρεωτικής «Θορίκια», με μια εκπαιδευτική εκδήλωση για όλη την οικογένεια.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τοπική ιστορία μέσα από τρεις διαφορετικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

2016thorikiaΤα μικρότερα παιδιά συμμετείχαν μαζί με τις οικογένειές τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας εργάτης» όπου μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων ζωντάνεψαν την αληθινή ιστορία του κυρίου Αρτέμη Συρίγου, παλαιού εργαζόμενου της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, τον οποίο κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία του κι ανακάλυψαν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας ενός εργοστάσιου μεταλλουργίας.

Τα μεγαλύτερα παιδιά κι οι οικογένειές τους, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέτρωμα- Ορυκτό- Μετάλλευμα: Τα Ορυκτά στην καθημερινή μας ζωή» αξιοποίησαν δείγματα ορυκτών από τις συλλογές του Μουσείου, τα κατηγοριοποίησαν μέσα από πειράματα και τα συνέδεσαν με τις χρήσεις τους στην καθημερινή μας ζωή.

Τέλος οι συμμετέχοντες, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανάκληση Αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου» είχαν μια μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν παλαιούς εργαζόμενους της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου και να μοιραστούν μαζί τους τις αναμνήσεις τους, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους από το παρελθόν, μέσα από τις περιηγήσεις που γίνονταν στο χώρο του Τ.Π.Π.Λ., καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε τους πρώην εργαζόμενους της Γ.Ε.Μ.Λ. και μέλη ιστορικής μνήμης Β.Β.Ε.Μ. κ. Θεόδωρο Πιερράκο, κ. Γεώργιο Μητθιά, κ. Χαράλαμπο Συρίγο, κ. Κωνσταντίνο Τζανή και κ. Κυριάκο Χαραμή για την πολύτιμη βοήθειά τους. Αποτελούν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου και συστατικό της επιτυχίας τους.

Το Β.Β.Ε.Μ. ευχαριστεί θερμά το Δήμο Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. Θορικός για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του εκπαιδευτικού προγράμματος « Πέτρωμα-Ορυκτό-Μετάλλευμα- Τα Ορυκτά στην καθημερινή μας ζωή» «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες» καθώς και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων & τον κύριο Γεώργιο Τεολόγλου, για την υποστήριξή τους.

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Αντώνη Μακρυωνίτη για την παρουσία του στην εκδήλωσή μας αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία του με το Μουσείο καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ Θορικός.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, για την προσφορά τους σε είδος, στο «Ζαχαροπλαστείο - Νίτης» «Αρτογλυκίσματα Εμμ. Βαμβακούσης & Υιοί» «Ξυλόφουρνος Κονιδάρη» & «Village Bakery» καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας, τα παιδιά με τις οικογένειές τους που έδωσαν πνοή στην εκδήλωσή μας κι έστεψαν με επιτυχία την προσπάθειά μας!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com