Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016 Εκτύπωση E-mail

Κάθε χρόνο, στις 18 Μαΐου, η ημέρα είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Φέτος, το θέμα του εορτασμού που είχε επιλέξει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ήταν «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

2016museumdayΤα Μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου είτε έξω από αυτό. Παρέχοντας τεχνογνωσία, τα μουσεία οφείλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού.

Το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (B.B.E.M.) που λειτουργεί με την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου Λαυρεωτικής και του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου συμμετείχε σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων με τίτλο "Μουσεία και Πολιτιστικά τοπία".

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Β.Β.Ε.Μ. υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λες και ήταν Χθες... στην παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου». Μέσα από το παραπάνω πρόγραμμα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της παλιάς Γ.Ε.Μ.Λ., να γνωρίσουν την ιστορία της μέσα από τη ματιά πρώην εργαζομένων, τους οποίους κι ευχαριστούμε και να μοιρασθούν μαζί τους εμπειρίες και αναμνήσεις από τα χρόνια λειτουργίας του παλαιού εργοστασίου.

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου εορτασμού, η σκέψη μας ήταν ν' αφιερώσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα μέλη του ΚΑΠΗ Λαυρίου & Κερατέας, τα οποία κι ευχαριστούμε θερμά που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους υπεύθυνους των ΚΑΠΗ Λαυρεωτικής για τη στήριξη και τη συνεργασία καθώς και σε όλους όσους συμμετείχαν.

«ΧΡΟΝΙΑ-ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΑΣ!»

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com