Θορίκεια 2015 Εκτύπωση E-mail

Το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θορίκεια 2015» πραγματοποίησε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, το οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος» στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένος Λαυρίου.

2015ThorikiaΟι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το ρόλο της Λιμενικής Βιομηχανίας ως βασικό κύτταρο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια γνώρισαν τους τρόπους επικοινωνίας των πλοίων με το λιμάνι, μπόρεσαν να εντοπίσουν τα διαφορετικά είδη πλοίων, να μάθουν τη χρησιμότητα των ναυτικών κόμπων, να κατασκευάσουν χάρτινα καράβια, επιτραπέζια παιχνίδια, σημαιάκια μέσω των οποίων τα παιδιά έστειλαν ναυτικά μηνύματα καθώς και ναυτικούς κόμπους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στον άνθρωπο και στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ευχάριστη έκπληξη και ιδιαίτερη τιμή ήταν για εμάς η επίσκεψη του Λιμενάρχη – Αντιπλοιάρχου Ναυπλίου κ. Σπυρίδωνος Μαρίνου και των επικελευστών Λ.Σ. κ. Σπυριδούλας Αργυροπούλου και κ. Υπαπαντής Κολιγλιάτη, που μοιράστηκαν μαζί μας την τεχνογνωσία τους σε ότι αφορά τη ρύπανση καθώς και την ασφάλεια των ταξιδιωτών και τη σωστή χρήση των ναυτικών γιλέκων-σωσιβίων.

Η κ. Σοφία Ρωκ Μελά, Υπεύθυνη του ΒΒΕΜ, στο τέλος της εκδήλωσης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Οργανισμό Λιμένος Λαρίου για την άψογη συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος «Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος» καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που είναι ο Δωρητής του προγράμματος.

Το ΒΒΕΜ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Λαυρεωτικής, τον κ. Σταμάτη Παπαθανασίου, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Θορικός, που μας τίμησε με την οικογένειά του, τον κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου τελευταίο Μηχανικό της ΓΕΜΛ και Σύμβουλο του ΒΒΕΜ, τους συνεργάτες-εθελοντές του Μουσείου, το κατάστημα SDR PRINTHOUSE για την πολύτιμη στήριξή του καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά με τις οικογένειές τους που έδωσαν πνοή στην εκδήλωσή μας κι έστεψαν με επιτυχία την προσπάθειά μας!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη σελίδα του ΒΒΕΜ στο Facebook.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com