Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα με το ΕΠΜ Εκτύπωση E-mail

Η στενή συνεργασία του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνεχίζεται και το Καλοκαίρι του 2015  με κοινή οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

2015portepmΤο Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 τα δύο μουσεία προσκάλεσαν παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος» που πραγματοποιήθηκε από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου στο χώρο του Επιβατικού Σταθμού Λιμένος Λαυρίου. Η μελέτη και η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου.

Με θέα τα κύματα της θάλασσας, η ερμηνεύτρια δίδαξε στα παιδιά, μέσα από παιχνίδι και βιωματικές ασκήσεις, τον προσανατολισμό, τα σημεία του ορίζοντα, τα είδη των πλοίων και των κόμπων, λεξούλες που σχετίζονται με το λιμάνι και τη θάλασσα. Οι μικροί εξερευνητές το διασκέδασαν πολύ και επιπλέον, τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν παρέα με τους γονείς τους και να μοιραστούν ποιοτικό χρόνο!

Οι οικογένειες που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνώρισαν τον καθοριστικό ρόλο της Λιμενικής Βιομηχανίας στη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων και πώς επηρεάζει τη ζωή τους, την οικονομία και την κοινωνία συνολικά.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε το 2o κοινό οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέτρωμα- Ορυκτό-Μετάλλευμα: Τα ορυκτά στην καθημερινή μας ζωή», στο χώρο του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του Ε.Μ.Π. στην αίθουσα Μουσείου, στο Κάτω Μηχανουργείο.

2015SounioEPMΟι οικογένειες που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν, μέσω πειραμάτων, τις ιδιότητες των διαφόρων φυσικών υλικών. Στο εργαστήριο του Μουσείου, αξιοποιώντας δείγματα ορυκτών και μεταλλευμάτων από τις συλλογές του, τα κατηγοριοποίησαν και  τα συνέδεσαν με τις χρήσεις τους στην καθημερινή μας ζωή.

Τo Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε το 3o κοινό οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η σημασία του Ακρωτηρίου του Σουνίου» στο χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Το ακρωτήριο του Σουνίου, γνωστό στους περισσότερους από το ναό του Ποσειδώνα και το μύθο του Αιγέα, είχε στην αρχαιότητα στρατηγική σημασία για την περιοχή. Οι οικογένειες που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακάλυψαν τη σημασία του, φτιάχνοντας παράλληλα έναν οδηγό επίσκεψης, για τους ενδιαφερόμενους περιηγητές του χώρου. Ευχαριστούμε  τη Β΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων για τη συνεργασία.

Επίσης ευχαριστούμε τη διεύθυνση και τους συνεργάτες  του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου για την άψογη συνεργασία, καθώς και όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά με τις οικογένειές τους!

Ευχαριστούμε θερμά την Πόλη μας για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com